POČETAK FEEDER PRIČE 2012.

Iako se začeci feeder ribolova u Hrvatskoj mogu naći u ribičkim časopisima nekoliko godina prije pokretanja službene feeder lige, kod članova KŠR Korane je priča nešto drukčija. Prvi doticaj s feederom imali su gledajući nemali broj talijanskih ribolovaca koji su često pohodili rijeku Kupu u potrazi za kapitalnom mrenom gdje su demonstrirali preciznu i ubojitu tehniku maggot hranilicama pa su se i sami okušali u tome solidnim uspjehom.

Zasluge za pokretanje prvog feeder kupa u Karlovcu (a i šire) prije svega imaju entuzijasti Ivan Risek i Neven Ferenčina, članovi KŠR Korane Karlovac koji su tijekom jeseni i zime 2011. često provodili prijepodneva loveći kapitalne mrene u karlovačkom zimovniku na rijeci Kupi između mostova. Na tim druženjima rodila se ideja o prvom feeder kupu u Hrvatskoj (Feeder Master Cup), uz logističku potporu KŠR Korane Karlovac.

Šesnaest odvažnih natjecatelja upustilo se 17.06.2012. u bitku na rijeci Kupi te je taj dan ulovljeno 150 330gr. ribe uz problematičan vodostaj i visoke temperature. Feeder Master Cup je tako postao prvi i najjači feeder kup u Hrvatskoj i tradicionalno se održava svake godine uz veliku zainteresiranost feederaša ne samo iz Karlovca već iz cijele Hrvatske, a zbog odličnog ribolova, vrhunskih nagrada i druženja uvijek se traži mjesto više.
Tandem Risek i Ferenčina dvije godine (2012-2013.) love sve feeder kupove te pomažu oko organizacije, a s ostalim etuzijastima rade na pravilniku u nadi da će što prije organizirati Feeder ligu te 2013. godine bivaju izabrani u prvo Feeder povjerenstvo.

2014-e godine obojica love tzv. "Divlju feeder ligu", pojedinačnu ligu u trajanju od 4 kola gdje upoznaju Vedrana Jakupaka i vrlo brzo neformalno postaju ekipa koja će u 2015. postati i službena. U konkurenciji od 18 natjecatelja ligu završavaju sa solidnim uspjehom... Ferenčina 4. mjesto, Jakupak 5. te Risek 8. mjesto.

S osnivanjem službene Feeder lige u 2015., kao kapetan im se priključuje i Boris Jakovović, ali nakon dvije godine zbog poslovnih i privatnih obveza prepušta mjesto Luki Pavlakoviću koji je danas ujedno i rezerva ekipe.

Neven Ferenčina se 2015. plasirao u reprezentaciju prvotno kao rezerva, ali biva izabran za kapetana Feeder reprezentacije te s istom 2016. putuje u Novi sad na 6. Svjetsko prvenstvo u feeder ribolovu gdje osvajaju 25. mjesto od 28 reprezentacija.

Iste godine daje ostavku na sve funkcije te se posvećuje radu i treninzima s feeder ekipom Korane, ali i promociji i popularizaciji feedera prije svega u matičnom klubu među domaćim ribolovcima što je rezultiralo velikom zainteresiranošću i širenjem feeder obitelji na 15-ak članova koju još sačinjavaju Zdravko Ferenčina, Željko Tonković, Berislav Smerdelj, Slobodan Trivić, Darko Kralj, Krešimir Latin, Nikola Šimunić i dr.

U jesen 2017-e organiziraju i prvo društveno natjecanje u feederu na malom jezeru na Šumbaru, sudjeluju u svim važnim akcijama vezanih ne samo za feeder tehniku već općenito za ribolov, od Eko akcija, radnih akcija te pomoći oko organizacije ligaških natjecanja i kupova.

Upoznajte naš tim

Neven Ferenčina

Ivan Risek

Vedran Jakupak

Luka Pavlaković